%50 Destekli Tarımsal Projeler 2017

DAMIZLIK DÜVE YETİŞTİRİCİLERİNE %50 HİBE!
Damızlık Düve Yetiştiriciliği Desteklemesi kapsamında en az 500 baş (sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve) kapasiteye sahip yeni işletme kurulumu veya mevcut işletmeyi 500 baş üzerine çıkartmak için yapılacak inşaat, damızlık dişi buzağı alımı, makine ve ekipman alımı konularında aşağıda belirtilen illerde yüzde 50 hibe desteği verilecek.
DESTEK VERİLECEK İLLER
Ankara, Bayburt, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Malatya, Manisa, Niğde, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerine destek verilecektir.
DESTEK VERİLECEK YATIRIM KONULARI
– İnşaat (Yeni yatırım veya kapasite artırımı) için %50 hibe,
– Hayvan alımı (Damızlık dişi buzağı) için %50 hibe,
– Makine ekipman alımı (Yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı) için %50 hibe verilecek.
KİMLER FAYDALANABİLİR?
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye ve TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiriciler hibeden faydalanabilir.
500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurmak isteyen veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzerine çıkartmak isteyen çiftçiler hibeden faydalanabilir.
BAŞVURU ZAMANI
2017 yılı için desteklemeden faydalanmak isteyen yatırımcıların, 6 Mart 2017 Pazartesi gününe kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Damızlık Düve Yetiştiriciliği Desteklemesi ile ilgili detaylı bilgi için http://www.tarim.gov.tr/HAYGEM/Menu/13/Ic-Kaynakli-Projeler

Written by ziraat44