Çiftçilerimizin kendi imkanları ile edinemedikleri ve tarımsal üretim için ihtiyaçları olan birçok alet ve ekipmanı makine parkımıza katarak üreticilerimizin hizmetine sunduk. İşte onlardan bazıları:

1. Valtra 105 Hp 4 Çeker Traktör

Teknik Özellikleri Görüntülemek İçin Tıklayınız.

2. Taş Toplama Makinesi

3. Balya Makinesi

Çift Pozisyonlu Haşbaylı Model

Dünya ve Türkiye’de ilk olan Kayar Haşbaylı sistemi geliştirdik. Sönmezler’e patentli olan bu sistem sayesinde istendiğinde Haşbaylı istendiğinde Haşbaysız olarak çalışılabilmektedir. Benzersiz Kayar Haşbay sistemi sayesinde hem zamandan hem de paradan tasarruf edilmektedir. Çok kısa bir zamanda değişim yapılabilmektedir.

• Elektronik balya sayacı bulunmaktadır. Günlük ve sezonluk olmak üzere iki farklı sayacı bulunmaktadır. Her iki sayac da istendiğinde sıfırlanabilmektedir.
•   Bağlama sistemi olarak dünyaca kendini kanıtlamış Alman RASSPE kullanılmaktadır.
•  Bağlama sisteminin daha uzun ömürlü ve sıkışmadan çalışması için temiz kalması gerekmektedir. İstenen temizliğin sağlanabilmesi için fan sistemi kullanılmaktadır.
•  Yedek ip sandığı oldukça geniş olarak tasarlanmıştır. Ayrıca ek takım sandığı da bulunmaktadır.
•  Yangın söndürücü sistemi bulunmaktadır. Güvenli çalışmanız bizim için önemli!
•  Denge tekeri sayesinde tarla koşullarında karşılaşılan sulama kanallarından daha konforlu bir geçiş yapılabilmektedir.
•  Güçlü haşbay sistemi sayesinde çalışma koşullarında karşılaşılan içeriye taş alma durumlarına daha dayanıklı bir hale getirilmiştir.
•  Volan traktör güç gereksinimini asgari düzeye indirilecek şekilde tasarlanmıştır. Volan göbeği rulmanlı olup sigorta kesme durumunda aşınma ve boşanma riskleri ortadan kaldırılmıştır.
•  Çeki okunun yol veya tarla konumuna getirilmesi hidrolik sistem kullanılarak daha konforlu bir hale getirilmiştir.

4. Nipel Dipkazan

• Maksimum verim için en uygun batma açısı verilerek tasarlanan özel alaşımlı ve
  • emniyet pimli çelik döküm bacaklar.
  • Ayarlanabilir bacak aralıkları sayesinde, farklı iş genişliğinde çalışabilme imkânı.
  • Isıl işlem uygulanmış çift taraflı bıçak yapısı ile yüksek uç demiri tasarrufu.

5. Silindir

Bu ürünümüz ihtiyaca göre arazi ekilmeden hemen önce yada çimlenme olduktan sonra kullanılabilir. Nem kaybını önler ve araziyi ereozyona, kurtlanmaya karşı korur. İstenirse içine su konularak ağırlığı daha da artırabilir

6. Otomatik Selektör

Tohum Temizleme Selektör Mak.:Tahıl karışımlarından taneleri aero -dinamik özelliklerine, kalınlıklarına, genişliklerine, uzunluk farklarına göre temizleyerek ve sınıflandırarak ilaçlanmış tohum elde eden makinedir.

Özellikleri :

* Çelik konstrüksiyon, sökülüp takılabilen gövdeye sahiptir.
* Elekler değiştirilebilir özelliğe sahiptir.
* Mekanik tartılı toz ilaçlama makinesi mevcuttur.
* Gelişmiş sınıflandırma sağlar.
* Kademeli elek sac yapısı sayesinde buğday içindeki yabancı maddeler büyüklüklerine göre ayrı ayrı ayrıştırılıp dışarı verilir.
* Birinci sınıf tohumluk buğday sağlar.