Toprağın Nimetlerine Hanım Eli Projesi

2013 yılında T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen SODES programı kapsamında finanse edilen “Toprağın Nimetlerine Hanım Eli” isimli projeyi yürüttüm. Bu proje ile bölgemizde dezavantajlı kesimde bulunan kadınların bölgede yetiştirilen tarımsal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi konularında eğitim verdik. Bu projede 94.750 TL hibe kullandık.

Malatya’ya bağlı Kuluncak ilçesinde, Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde ‘Toprağın Nimetlerine Hanım Eli’ projesi sertifika programı düzenlendi.

07 Temmuz 2013 Pazar 13:02

MALATYA GÜNCEL – Malatya’ya bağlı Kuluncak ilçesinde, Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği, Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde  Kuluncak Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Toprağın Nimetlerine Hanım Eli’ projesi sertifika programı düzenlendi.

Kapanış ve belge verme töreninde konuşan Kuluncak Kaymakamı Savaş KONAK; “Bu tür projerelere katılarak eğitim alan kadınlarımızı herşeyden önce sosyal bir girişimcilik gösterdikleri için kutluyorum. Dilerim kadınlarımıza yönelik bu faaliyetlerin devamı gelir. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ederim” dedi.

Kuluncak Ziraat Odası Başkanı Hasan YILDIRIM, “Kadınlarımızın eğitimini önemsiyoruz, zira tüm toplumların eğitimi önce ailesi tarafından ve anneleri tarafından verilir. Bu bağlamda kadınlarımızın eğitimine yönelik çalışmalarımız devam edecek, ayrıca bölgemizde birçok ürün çok kaliteli şekilde üretilmesine rağmen pazarlama sorunları nedeniyle hak ettiği değeri bulamıyor. Biz kaliteli ürünün yanı sıra ürün pazarlama stratejileri üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Kuluncak Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kazım GÜLCAN, konuşmasında şunları söyledi; “Toprağın Nimetlerine Hanım Eli Projesi Kuluncak Ziraat Odası Başkanlığının projesidir. Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye desteğimiz 37 bayana gıda güvenliği, hijyen, gıdaların paketlenmesi ve saklanması özellikle Malatya ilimizde ekonominin can damarı olan kuru kaysının paketlenmesi konusunda bu yıl 30 Mart ile 16 haziran tarihleri arasında hafta sonları 120 saat süreyle eğitim verdik. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 37 kursiyerin sertifikalarını hazırladık. Bugün bu kursiyerler sertifikalarını alacaklardır. Kurumumuzu bu projeye ortak eden Kuluncak Ziraat Odası Başkanı Hasan YILDIRIM beye teşekkür ederim.

Bütün eğitim faaliyetlerimiz Kaymakamız Sayın Savaş KONAK’ın liderliğinde, destek ve işbirliğinde gerçekleştirdik. Sayın Kaymakamımıza saygılarımı ve şükranlarımı sunarım.

Paketleme Kursunda görev alan Kurs öğretmeni Gıda Mühendisi Aysun YILMAZ’a ve Kursiyerlere, İlçe protokolün değerli üyelerine, bize güvenen ve işbirliği ve desteklerini esirgemeyen daire amirlerime, törene gelip bizi yalnız bırakmayan Kuluncak halkına şükranlarımı ve saygılarımı sunarım” dedi.

http://www.malatyaguncel.com/ sitesinden 29.07.2016 tarihinde yazdırılmıştır.

Written by ziraat44